Oud Papier sparen voor Goede Doelen

Na het stoppen van het ophalen van oud papier in de wijken Seghwaert en Noordhove in november 2019 is het sparen van oud papier in 2020 doorgegaan via huishoudcontainers, die op afroep werden geleegd. Daardoor is in 2020 nog 900 euro opgehaald. De OPA-commissie heeft dit bedrag aan een viertal doelen overgemaakt. Dit zijn:
1. Stichting MAX maakt mogelijk. Projecten voor ouderen in Moldavië 250,-
2. Kinderfonds MAMAS; hulp aan kinderen in Afrika 250,-
3. Warchild voor Syrische kinderen in tentenkamp in Libanon 250 ,-
4. Voor het Bejaardenhuis in Roemenië van de Stichting Help Bejaardenhuis Odorhei Verder (HBOV) voor de zorgmedewerkers een bijdrage voor de uit te betalen zorgbonus 150,-

Vanaf 1 november 2020 heeft de Gemeente Zoetermeer de containers vervangen door een groter model omdat de huishoudcontainers van 240 liter niet meer rendabel waren om te legen (kosten momenteel 7,67 om te legen tegen een opbrengst van rond de 1,50).
Zo’n 18 adressen in Zoetermeer Noord hebben vanaf 1 november 2020 deze grotere container afgenomen. Dit is een zgn. 660 liter container. Vaak wordt papier gezamenlijk met buren of andere gemeenteleden ingezameld door deze adressen en dat levert toch nog weer een mooi resultaat op.

Model container:
papiercontainer van 660 liter met het formaat 1,37 x 0,79 x 1,22 (lxbxh)

Als u ook wilt sparen, wellicht samen met buurtgenoten , kunt u deze container bestellen via mailadres: jan -dot- visser -at- palibrida -dot- nl
U kunt uw oude papier ook brengen naar de fietsenstalling achter de Ichthuskerk, waar een grote container staat. Voorlopig is dat mogelijk:
– Op zondagmorgen voor of na de kerkdienst (voor zover mogelijk in de coronatijd)
– Op donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur; dan is het hek open voor de Voedselbank

Verdere informatie te krijgen bij Jan Visser via jan -dot- visser -at- palibrida -dot- nl