Samen op weg naar pasen. Ga je mee?

“Zoals Israël 40 jaar door de woestijn trok voordat het volk het beloofde land binnenging en Jezus 40 dagen in de woestijn verbleef voordat Hij publiek optrad, zo bezint de gemeente van Christus zich 40 dagen lang op verwoestijning van het leven voordat ze het paasfeest viert. Het zijn weken van bezinning, inkeer en reflectie”. Zo schrijft ds. Rene de Reuver, scriba van de PKN aan de vooravond van de 40dagentijd.

Ook in de Ichthuskerk kennen we in deze periode de traditie van samen bezinnen. We deden dit online tijdens schrijfprojecten als “Brevieren met Barnard” en “#Bonhoeffer75”. Op woensdagavond kwamen we samen in de kerk bij de Sobere Schrijfmaaltijden.

Dit jaar nodigen we u en jou opnieuw uit om samen te schrijven en te delen. Dagelijks zal Jannie van Maldegem een inspirerende kaart en een schrijfidee plaatsen in onze app en op Facebook.
Misschien ken je Jannie vanuit het schrijfcafe in Halte2717. Schrijven vanuit je hart, dit schrijven gaat niet om prestatie, om “mooi” schrijven, om stijl, spelling of grammatica. Oprechtheid, echtheid en openheid zijn de kernwoorden van deze manier van schrijven. Dichtbij jezelf zijn, bij je vragen en je twijfels, bij je ervaringen en je gevoelens, bij je gedachten en bij je spontaniteit.

Doe je mee?

Overweging ds. Rene de Reuver