PWZN Ichthuskerk krijgt eigen app

Hebt u, hebben jullie dat ook, dat er bloemen naar een gemeentelid gaan en dat je denkt: wie is dat? Of dat je een prachtig gedicht, artikel of verhaal leest en die wel met de hele gemeente zou willen delen? Of dat de tieners of diaconie een mooie actie doen en je de kerk hiervan op de hoogte zou willen stellen? Of dat je geld geeft voor het wijkwerk of diaconie, maar wel wat meer zou willen weten over waar dat terecht komt?

Wat zou het mooi zijn om een veilige plek te hebben, waar dit allemaal gedeeld kan worden. Een plek – juist ook in deze tijd – om elkaar te ontmoeten, te kennen (het zogenaamde “smoelenboek”), te inspireren, te steunen of te helpen (met handen en geld) en te zien wat er in de kerk gebeurt bij jong en oud.

Die plek komt er! De wijkkerkenraad heeft toestemming gegeven, na vooronderzoek door een groep enthousiaste gemeenteleden, om over te gaan tot de ontwikkeling van een eigen kerkapp samen met Donkey Mobile (donkeymobile.nl). Donkey Mobile levert technische ondersteuning door deskundige christelijke bouwers. Zij kennen de behoeften van de kerk. De PKN steunt het.

Het contract is getekend. Mensen uit verschillende taakgroepen en leeftijden vormen de werkgroep die helpt om dit te realiseren. In de app zullen zowel algemene berichten als groepen van de kerk een eigen plek hebben.

En denkt u, denken jullie nu: “Een app, ik heb daar niet zoveel ervaring mee”. We zullen u en jullie de komende tijd stap voor stap informeren en ook graag helpen om mee te kunnen doen. Zowel smartphone als tablet zijn geschikt. Het gebruik is niet moeilijker dan whatsapp bv, maar vindt wel plaats in een eigen beschermde omgeving. We zullen u en jullie de komende maanden blijven informeren over wat er kan met de app. Want samen zijn we kerk en samen maken we de inhoud van de app!