Bezoek aan de Abdij van Berne

Op 23 maart 2019 is er een ééndaags bezoek vanuit Zoetermeer aan de Abdij van Berne met o.a. een toelichting op het kloosterleven en het bijwonen van een kloosterviering. 

De werkgroep Refect organiseert op zondagavonden meditatieve vieringen in de Ichthuskerk (ongeveer 27 keer per jaar). Deze vieringen zijn gebaseerd op de vieringen van de geloofsgemeenschap in Taizé. Een wezenlijk onderdeel van hun vieringen is het moment van stilte. Om naar Taizé te gaan moet je een afstand van 800 km overbruggen. Om dichter bij huis een bezoek aan een klooster te brengen hebben we gekozen voor de Abdij van Berne in Heeswijk Dinther en zij waren bereid ons te ontvangen. Het is niet hetzelfde als de gemeenschap van Taizé maar je kunt wel iets mee krijgen van hoe er geleefd wordt in een klooster: Het gebedsleven, het werken binnen en buiten de abdij, de leefregel die richting geeft en nog zoveel andere dingen.

De datum voor het bezoek aan de Abdij van Berne is zaterdag 23 maart 2019.

Het programma:

8:30 uur vertrek van de Ichthuskerk

10:00 uur ontvangst in de Abdij van Berne en toelichting op het kloosterleven

12:15 uur eucharistieviering

13:15 uur broodmaaltijd

14:00 uur bezoek aan boekhandel en bierproeverij

15:00 uur aanvang terugreis

16:30 uur aankomst bij de Ichthus kerk

We willen dit met eigen vervoer (auto’s) doen. Bij opgave graag aangegeven of je met een auto gaat en het aantal mensen dat je kunt meenemen of dat je met mee wilt rijden. De kosten van die dag bedragen 15 euro.

Opgave bij Roeland van der Kruk.

Per e-mail rvanderkrukztm@ziggo.nl of per post Willem Paaphove 19 in Zoetermeer.