75 jaar vrij leven: bijeenkomst op 15 augustus

Zaterdag 15 augustus is er gelegenheid om elkaar te spreken en te ontmoeten in de Ichthuskerk rondom de herdenking van het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog. In verband met de richtlijnen van het RIVM vragen we u/jou uiterlijk donderdag aan te melden via onderstaand formulier.

Het thema ‘75 jaar vrij leven’ dat vorig jaar werd ingezet is niet reeds afgesloten op 4 en 5 mei, maar zal eindigen op 15 augustus – het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog met de capitulatie van Japan.

De nationale plechtigheid in Den Haag op die dag is als gevolg van de maatregelen rond het corona-virus dit jaar niet publiek toegankelijk. Op de website www.15augustus1945.nl wordt opgeroepen om het gedenken zoveel mogelijk gezamenlijk thuis vorm te geven. Wij kunnen daar met elkaar een eigen bijdrage aan leveren, onder andere op de volgende wijze:
– op 15 augustus kunnen we allen van zonsopgang tot zonsondergang de vlag (zonder wimpel) uithangen, om onze verbondenheid te tonen met de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog en met de nabestaanden, samen zoekend naar wat ‘vrij leven’ betekent anno 2020;
– we kunnen samenkomen in de Ichthuskerk om met elkaar de uitzending van de plechtigheid in Den Haag te zien. In verband met de richtlijnen is het belangrijk dat u en jullie je van tevoren aanmelden via dit digitale formulier. Op dit moment hanteert de Ichthuskerk een maximum van 50 deelnemers, exclusief medewerkenden.
Vooraf en na de plechtigheid is er tevens gelegenheid om elkaar te spreken en te ontmoeten, rekening houdend met de 1,5 meter maatregel en de richtlijnen over onze gezondheid.
11.30 uur: inloop.
12.00-13.30 uur: gezamenlijk volgen van de tv-beelden van de nationale plechtigheid bij het Indisch Monument Den Haag.
13.30 – …: gelegenheid voor nagesprek.
Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Info: ds. Nico de Lange, 0793603101