Meditatieve zomervieringen

Zomervieringen zijn korte vieringen in de sfeer van Taizé, met een eenvoudige liturgie. Centraal staat de stilte waarin we een Bijbeltekst in ons hart overwegen. Na de stilte delen we wat ons geraakt heeft. We zingen zelf opgegeven liederen. Na afloop beslissen we samen of we willen blijven om koffie of thee te drinken. Zo is er ruimte voor ontmoeting met God en met elkaar.

U bent van harte welkom om kennis te maken met deze vorm van vieren. U hoeft zich niet aan te melden en kunt zo binnenlopen, een reservering is niet nodig. Het coronavirus heeft wel gezorgd voor een aantal aanpassingen zoals registratie bij binnenkomst,  1,5 meter afstand en solozang door de deelnemers aan de viering, maar het meditatieve karakter van de vieringen kan ook dan goed behouden blijven.

Iedereen is van harte welkom bij deze vieringen in de Ichthuskerk: elke zondagavond om 19.30 uur in de maanden juli en augustus. De eerste viering is op 4 juli, de laatste op 29 augustus.

 Meditatieve vieringen vinden het hele jaar door plaats, steeds in series van ongeveer 10 vieringen: een serie beginnend in de 40-dagen tijd en doorlopend tot Hemelvaart, de zomervieringen in de maanden juli en augustus en een serie van eind september tot advent.

Informatie: werkgroep Refect: Roeland van der Kruk (tel. 3522081), Joke den Hertog en Henk van der Brug