Meditatieve vieringen

De meditatieve vieringen beginnen weer op 1 maart a.s. In de periode van 1 maart t/m 3 mei, is er elke zondagavond een meditatieve viering.

 De vieringen zijn naar het model van Taizé met zingen en bidden, teksten en stilte. Na afloop van de viering is er plaats voor ontmoeting met elkaar onder het genot van koffie of thee. De vieringen duren ongeveer een half uur. Iedereen is van harte welkom bij deze vieringen in de Ichthuskerk.

 Meditatieve vieringen vinden het hele jaar door plaats, steeds in series van ongeveer 10 vieringen: een serie in de winter/voorjaar periode, de zomervieringen in de maanden juli en augustus en een serie in het najaar.

De vieringen in de  winter/voorjaar periode van afgelopen jaar gingen over heilige momenten. Iets wordt heilig omdat het bijzondere betekenis krijgt voor iemand. Momenten worden heilige momenten omdat zij iemands leven een beslissende wending hebben gegeven. Die heilige momenten kunnen heel verschillend zijn. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over het besef dat het leven heilig en kostbaar is, over intense dankbaarheid of over het ervaren van Gods nabijheid.

In de meditatieve vieringen hebben we verhalen over (onze) heilige momenten met elkaar gedeeld.

De zomervieringen zijn anders van opzet. Daar staat een tekst of Bijbelgedeelte centraal en delen we met elkaar wat we in de stilte overdenken.

Afgelopen najaar hebben wij ons in de meditatieve vieringen laten inspireren door de schilderijen van Vincent van Gogh. Bij een schilderij kun je kijken naar de compositie of het kleurgebruik, maar voor onze vieringen keken wij vooral naar: wat roept het schilderij bij mij op? Wat zijn mijn associaties, emoties, als ik met aandacht kijk? Wie weet zie ik in een schilderij iets over mijn levensweg. Wie weet zegt het me iets over God.

Informatie: werkgroep Refect: Roeland van der Kruk (tel. 3522081), Joke den Hertog en Henk van der Brug