Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joodse zegeningen en Holocaust Memorial Day

27 januari @ 20:00 - 22:00

Zegeningen die in de joodse traditie zijn ontstaan worden ook in onze kerk gebruikt. Overeenkomsten in het gebruik van zegeningen zijn niet vreemd, de boeken van het Oude testament en de Thora zijn immers hetzelfde, alleen in een andere taal. Er zijn natuurlijk ook verschillen tussen joodse en christelijke zegeningen te ontdekken. In een presentatie laten we hiervan het een en ander zien en combineren dat met daarbij passende foto’s van het land Israël.
De Protestantse Kerk voelt zich verbonden met het volk Israël wat ook uit de zegeningen blijkt.Op maandag 27 januari 2020 is het 75 jaar geleden dat kamp Auschwitz werd bevrijd door het Rode Leger. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen als The Holocaust Memorial Day: Wereldwijd worden de slachtoffers herdacht van de Holocaust en van andere genocides. In de presentatie besteden we hier aandacht aan, maar we zullen u niet belasten met te nare beelden.

In Nederland vindt de Nationale Holocaust Herdenking plaats in Amsterdam op zondag 26 januari 2020. In Israël staan de Joden op 21 april 2020 letterlijk stil bij de herdenking tijdens Jom Hasjoa (dag van de catastrofe). In Den Haag organiseert De Haagse Gemeenschap van Kerken rond april 2020 een Jom Hasjoa herdenking in de Kloosterkerk.

Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding. Een zegen voor iedereen.

Info: Koos en Kobi Hendriks, kooskobi@ziggo.nl

Gegevens

Datum:
27 januari
Tijd:
20:00 - 22:00

Locatie

Ichthuskerk
Parkdreef 258
Zoetermeer, Zuid-Holland 2724EZ Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
079-3413620
Website:
www.pwzn.nl